Automobiliste zonder rijbewijs ramt muur woning Scheepsmakerssingel Medemblik

MEDEMBLIK – Afgelopen zaterdagavond raakte een bestuurster van een auto de macht over het stuur kwijt en belandde tegen een muur van een woning aan de Scheepsmakerssingel. De klap was dusdanig hard dat de auto deels in de muur tot stilstand kwam waardoor er een gat in de muur zit.

Het toegesnelde ambulancepersoneel heeft de bestuurster onderzoek maar deze hoefde niet mee naar het ziekenhuis voor vervolgonderzoek, wel was de bestuurster hevig geschrokken. De vrouw krijgt wel een proces verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

Verzekering vergoedt de schade maar verhaalt deze op de veroorzaker

Je bent verder van huis als je een aanrijding veroorzaakt terwijl je geen geldig rijbewijs hebt. Auto-expert Menno van de Independer: “Je autoverzekering vergoedt wel de schade bij de tegenpartij. Dat is namelijk verplicht. Maar de verzekeraar kan deze kosten wel op jou proberen te verhalen. Heb je schade aan je eigen auto? Dan krijg je de kosten meestal niet vergoed. Ook goed om te weten: rijd je iemand aan die daardoor invalide of arbeidsongeschikt raakt? Dan lopen de kosten op tot wel tienduizenden euro’s.”