Bewoner Oosterhaven Medemblik houdt zijn poot stijf, die steiger moet weg.

MEDEMBLIK – Het gaat zo langzamerhand een welles nietes spelletje worden tussen de bewoner van de Oosterhaven die zich erg druk maakt over de aanbouw van de steiger bij Kasteel Radboud en de gemeente Medemblik en de Stadshavens B.V. aan de andere kant.

Lees ook: Bewoner Oosterhaven Medemblik wil af van illegale steiger bij Kasteel Radboud

Vanaf dag 1 maakt de bewoner zich druk over het Jongert jacht dat daar ligt aangemeerd waarbij vooral zijn verpeste uitzicht een hoofdrol speelt. Afgelopen maand besloot de gemeente Medemblik dat de in de haast ingediende vergunningaanvraag van de Stadshavens B.V., te verlenen en daarmee de aanbouw van de steiger die eigenlijk illegaal was gebouwd nu legaal te maken.

Lees ook: Aanlegsteiger bij Radboud wordt evenementensteiger

Maar tegen dit besluit komt de bewoner van de Oosterhaven nu in het geweer waarbij hij de gemeente Medemblik beschuldigd de vergunning te hebben verleend zonder dit aan het Bestemmingsplan Medemblik-Binnenstad te toetsen, maar ook voldoet de steiger volgens de bewoner niet aan de Welstandsnota 2019.

Lees ook: Boze bewoner Oosterhaven Medemblik eist van de gemeente dat binnen 14 dagen de illegale steiger wordt weggehaald

De bewoner van de Oosterhaven vergelijkt de huidige acties met die van een actie in 1995 toen op 12 mei een medewerker van bureau bouwzaken van de stad Medemblik een verzoek om een bouwvergunning voor een steiger nabij het Oudevaartsgat in behandeling nam. Vier dagen later, op 16 mei 1995 verleende het toenmalige college de vergunning maar deze was niet gebaseerd op ambtelijk advies, deze kwam pas twee weken later op 30 mei 1995.. De bewoner van de Oosterhaven wijst het college erop dat zij nu precies zo handelen anno 2023. Het ging hierbij om de ‘doopsteiger’ waar de jachten van Jongert gedoopt zouden worden.

Lees ook: Kennisgeving ontvangst aanvraag renoveren en uitbreiden van een steiger, nabij Oudevaartsgat 8 in Medemblik

Mocht de bewoner van de Oosterhaven alsnog achter het net vissen en wordt de vergunning definitief verleend dan is de kans groot dat de man de zaak aanhangig gaat maken bij de Raad van State om zo zijn gelijk te krijgen.

2 gedachten over “Bewoner Oosterhaven Medemblik houdt zijn poot stijf, die steiger moet weg.

  1. de bewoner heeft gelijk wat betreft het jongertjacht welke op een ongeschikte plaats ligt voor het kasteel.
    ik mag aan mijn huis niks veranderen vanwege het beschermd dorpsgezicht maar er mag wel een modern jacht voor een oudheidkundig kasteel gelegd worden. Daarbij is het zicht beperkt voor de schepen die uit de pekelharing haven komen.
    Tevens draaien juist daar waar dit jacht ligt jaarlijks vele charterschepen rond wat soms maar net goed gaat, maar er komt een dag….. .

  2. Wat een bullshit zeg, die steiger ligt er al sinds begin jaren 1900. En nu heeft zo’n importer er last van..

Reacties zijn gesloten.