Andijk en Wervershoof koploper in aanvragen erfmolens, Medemblik krijgt 15 aanvragen

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik gaat 5 ondernemers in de gemeente Medemblik de mogelijkheid bieden om hun bedrijfsvoering verder te verduurzamen in de pilot ‘Erfmolens’, om zo bij te dragen aan de ambitie om in 2024 energieneutraal te zijn. De pilot moet de gemeente antwoord geven op de vraag hoe erfmolens kunnen worden ingepast op een erf en in het landschap om zo het beleidskader wind- en zonne-energie Westfriesland in de gemeente Medemblik aan te scherpen.

lees ook: CDA Medemblik: “Blij met komst kleine erfmolens, maar zonnepanelen gaan voor”

Van de in totaal 15 aanvragen komen de meeste aanvragen uit Andijk (5) en Wervershoof (4). de andere aanvragen komen uit Oostwoud(1), Twisk (2) en Zwaagdijk-Oost (2). Uit deze aanvragen heeft de gemeente Medemblik 5 aanvragers aangewezen als mogelijke deelnemers aan het project.

Lees ook: Vijf ondernemers gaan pionieren met mini-molens voor eigen gebruik, geen aansluiting op het net

Deze vijf zijn Grutteweide 7 in Wervershoof, Dirk Bijvoetweg 27 in Oostwoud, Vleetweg 21 in Andijk, Hardegrondweg 1A in Andijk en Grutteweide 5 in Wervershoof. De overige aanvragen dingen niet mee in de pilot. De gemeenteraad gaat in maart hier een beslissing overnemen. Worden deze 5 aangewezen dan zal de gemeente Medemblik samen met de initiatiefnemers en Mooi Noord-Holland de erfmolens in passen in het landschap.