Op 27 februari staan de gymnasiasten centraal op het Martinuscollege

GROOTEBROEK – Op dinsdag 27 februari 2024 staan ruim 100 gymnasiasten op het Martinuscollege in Grootebroek centraal tijdens hun jaarlijkse ‘gymnasiumdag’.  Met een dag vol leuke workshops en afsluitende pubquiz is het een dag vol plezier en verbinding tussen leerlingen onderling.  

Koken en bakken in de klassieke oudheid

Om het gymnasium meer te profileren en het contact tussen onder- en bovenbouwleerlingen van het gymnasium te verbeteren, wordt jaarlijks een gymnasiumdag georganiseerd; een dag voor uitsluitend gymnasiumleerlingen.  Deze dag staan er leuke workshops op het programma. Deze variëren van  ‘koken en bakken in de klassieke oudheid’ en ‘de oudheid in strips’ tot de ‘de reis van Odysseus’ bij sport. De dag sluit af met een door leerlingen van de bovenbouw zelf gemaakte  pubquiz. 

Grieks en Latijn: handig

Het gymnasium is een vorm van voorbereidend wetenschappelijk onderwijs met de klassieke talen Grieks en/of Latijn. “Een hele mooie en waardevolle vooropleiding”, vertelt Ute Bode, lerares Klassieke Talen en Duits trots. Bode: “Het gymnasium is een moderne opleiding waar klassieke talen worden geleerd.” En dat is best handig, aldus Bode. “Veel woorden uit de oudheid gebruiken wij nu ook nog in het Nederlands en in andere moderne vreemde talen en voor veel vervolgopleidingen zijn de klassieke talen een pluspunt”.

Gemotiveerde kinderen

Het gymnasium is meer dan les in klassieke talen. De leerlingen die kiezen voor het gymnasium zijn veelal extra gemotiveerd om goede resultaten te behalen. Bode vertelt: “Leerlingen stimuleren elkaar om goede resultaten te behalen en zijn bereid hard te werken. Net als op al onze andere opleidingen”.