Zorgorganisatie Omring start eigen praktijkopleiding

HOORN – In september start zorgorganisatie Omring met een eigen praktijkopleiding tot verpleegkundige en verzorgende. Leerlingen leren in het nieuwe leerconcept Leerhuis Lindendael al vanaf het eerste jaar in de dagelijkse zorgpraktijk.

Vanaf het tweede jaar krijgen ze een contract bij Omring. De opleiding is speciaal bedoeld voor iedereen die graag in zorg wil werken en in de praktijk wil leren.

De mbo-opleiding wordt aangeboden in samenwerking met het Horizon College en ROC Kop van Noord-Holland op Omring-locatie Lindendael in Hoorn. Tijdens de opleiding maken de leerlingen binnen deze grote zorglocatie kennis met de verschillende soorten (ouderen)zorg.

De leerlingen worden daarbij begeleid door ervaren en enthousiaste werkbegeleiders en zorgmedewerkers. De leerlingen voor beide richtingen ‘verpleegkundige’ en ‘verzorgende IG’ starten samen aan de opleiding, zodat ze ook veel van elkaar kunnen leren.

De opleiding en de studieboeken worden volledig door Omring betaald en leerlingen ontvangen in het eerste jaar een zakgeldvergoeding en vanaf het tweede jaar salaris.

Open avond

Meer weten over deze nieuwe opleiding van Omring en de open avond op donderdag 12 mei? Kijk op www.werkenbijomring.nl/leerhuis-lindendael.