Boetje Oostwoud gaat tegen de vlakte, Hart voor Medemblik wil uitstel

OOSTWOUD – Het is jammer maar de gemeente Medemblik ziet geen andere oplossing dan het historisch gebouw te laten slopen nu de partijen die het Boetje wilden gaan renoveren met geld, 250.000 euro, gekregen van HVC, de organisatie niet op de rails krijgen. Van de 250.000 euro is in overleg met HVC, € 50.000,= aangewend voor de aanleg van waterwegen en landschappelijke inpassing.

Medemblik heeft daarnaast een offerte laten opmaken om de kosten voor de renovatie beter in beeld te krijgen en is er tekenwerk verricht voor deze renovatie, de kosten, 4000 euro, zijn door de gemeente betaald en niet uit het potje met 200.000 euro gehaald.

Wat mij betreft zou de sloop moeten worden opgeschort tot alles glashelder is en inwoners een keuze is voorgelegd.

Niels de Waal

Ook heeft de gemeente Medemblik diverse onderzoeken gedaan waarbij partijen uit Midwoud en Oostwoud zijn bij betrokken om te kijken hoe het Boetje kan worden gerestaureerd en worden behouden, maar de uitkomst van elk onderzoek bleef hetzelfde, het verschil tussen de kosten voor de renovatie van het Boetje en het beschikbare bedrag was te groot.

Niels de Waal, raadslid voor Hart voor Medemblik en inwoner van Oostwoud zegt hierover: “Als inwoner van Oostwoud, maar ook als raadslid constateer ik dat dit niet het geval is. Zo is er o.a. sprake van tegenstrijdige berichten over draagvlak, onduidelijkheden over de HVC-gelden en over de gemaakte kosten. Ondertussen las ik onlangs tot mijn schrik al wel dat Het Boetje definitief gesloopt gaat worden.

Om te voorkomen dat er straks geen keuze meer is, omdat Het Boetje gesloopt of ingestort is, is haast in dit zich jarenlang voortslepende dossier nu geboden. Omwille van het behoud van die keuze en in het kader van politieke transparantie zijn onderstaande raadsvragen gesteld.” aldus Niels de Waal

Eén gedachte over “Boetje Oostwoud gaat tegen de vlakte, Hart voor Medemblik wil uitstel

Reacties zijn gesloten.