Nieuweboer wint op Texel van Texel

WERVERSHOOF – Door de blessuregolf  speelde Nieuweboer H1  deze week op en tegen Texel 2 wederom in een andere samenstelling. Dit keer vulden Lex Bakker en debutant en junior Bas Jong het team aan. Nieuweboer speelde vanuit de verdediging tegen Texel die regelmatig diep op de helft van Nieuweboer druk gaf op de opbouw.

Met diepe ballen verplaatste Nieuweboer het spel en kreeg in de beginfase diverse mogelijkheden. Na balverlies van Nieuweboer in de verdediging opende Texel de score. Op het eind van de 1e helft kreeg Texel een tijdstraf. Met een man minder scoorde Sven Deen in de eerste aanval de gelijkmaker. In de 2e helft begon Texel met druk op de verdediging.

De goed spelende Bas Jong onderschepte een aanval halverwege de helft van Nieuweboer en zette de aanval op en ronde deze doeltreffend af. Even later scoorde Texel de gelijkmaker na wederom slordig verdedigen van Nieuweboer. In de laatste fase ging het tempo omhoog en werd de wedstrijd  van Texel zijde zeer fysiek. Nieuweboer bleef voetballen en snel ronde Jorren Grooteman een dieptebal van Sven Deen succesvol af en bracht Nieuweboer wederom op voorsprong.

Een minuut later onderschepte Deen een aanval en ronde de tegenaanval ook zelf af. De laatste 5 minuten een fel aanvallend Texel, wat na een niet bestrafte overtreding terugkwam tot 3-4. 3 minuten voor tijd na een forse overtreding en veel commentaar op de leiding een 2e tijdstraf voor Texel. Nieuweboer speelde de tijd uit met een rondo en won verdiend.

Nieuweboer VR1 bleef door een verdiende 5-1 overwinning in de achtervolging op koploper Akersloot. Met nog 5 wedstrijden te gaan blijft Nieuweboer VR1 meespelen om de titel.

Vrijdag 6 mei spelen achtereenvolgens Nieuweboer VR1, Nieuweboer H2 en H1 in Sporthal de Dars. Voor Nieuweboer H1 de topper tegen het op de 2e plaats staande Vrone.