Zijn de vooroordelen over de crisisopvang waarheid geworden

WERVERSHOOF – Dat kan met 1 simpel woordje worden beantwoord, ‘nee’, in zijn geheel niet. Waar een kleine groep inwoners van Wervershoof veelal via Facebook andere mensen opstookten om voorzorgsmaatregelen te nemen, maatregelen zoals koop een honkbalknuppel, start buurtwachten, hou je dochters ’s avonds binnen, en de winkeliers zullen veel meer winkeldiefstallen krijgen.

Lees ook: Op 1 november opent het crisisopvangcentrum in Wervershoof, vrijwilligers gezocht

Niets van dit alles is waarheid geworden, in tegendeel zelfs, een groot deel van de inwoners van Wervershoof vinden het onzin dat de gemeente Medemblik op 1 mei de opvang op De Tegel gaat sluiten en roepen op om niet langer met deze groep mensen te leuren maar laat ze lekker blijven waar ze nu zitten.

Lees ook: Crisisnoodopvang Wervershoof sluit per 1 mei

Zeker nu de gemeente Medemblik vanuit het Rijk de opdracht heeft gekregen 263 vluchtelingen op te vangen is De Tegel de uitgesproken plek om ze daar te laten verblijven. De woon- en slaapverblijven staan er al de COA hoeft enkel maar een paar units erbij te plaatsen.

De vrijwilligers die aan het werk zijn op De Tegel doen met heel veel plezier hun werkzaamheden, werkzaamheden als taalles geven, knutselen met de kinderen en met vluchtelingen boodschappen doen, koken doen de vluchtelingen zelf.

Lees ook: Medemblik moet in 2024 en 2025 263 asielzoekers waarvan 22 alleenstaande minderjarig vluchtelingen opvangen

Foto: Gemeente Medemblik