Sepp Redeker wint voorleeswedstrijd gemeente Medemblik

HAUWERT – Sepp Redeker van basisschool De Vijzel uit Hauwert is winnaar van de lokale finale in de gemeente Medemblik. Sepp las een fragment voor uit het boek ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ van J.K. Rowling. De jury bestond uit Gerben Gringhuis (Wethouder Medemblik), Cobien Minneboo (voormalig manager WFB) en Gea Hoogland (voormalig leerkracht). Zij vonden dat Sepp met zijn juiste en duidelijke uitspraak de luisteraars meenam in het boek.

De afgelopen weken deden leerlingen van groepen 7 en 8 mee aan de lokale voorrondes van de nationale voorleeswedstrijd. De winnaars gaan door naar de regionale finale en maken kans om de nationale voorleeskampioen 2024 te worden. 

De kandidaten werden aangemoedigd door hun supporters. Iedere kandidaat las een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Nadat alle finalisten hadden voorgelezen, trokken de jury’s zich terug voor beraad. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. 

Foto aangeleverd