‘Zelfregiecentrum Veilige Haven’ Medemblik is een belangrijke mijlpaal voor het Inloophuis Medemblik

MEDEMBLIK – Samen, Ton én Tonia van der Wal, begonnen ze jaren geleden het inloophuis in Medemblik. Een plek waar mensen met kanker, mensen die genezen waren van kanker en nabestaanden een plaatsje kregen om samen te praten over deze nog steeds vreselijke ziekte. In 2012 opende het Inloophuis en in 2023 moest het Inloophuis na jaren op de Oosterhaven te hebben gezeten verhuizen omdat de eigenaar besloot het pand in de verkoop te zetten. Voor Ton en Tonia startte er een zoektocht naar een nieuwe locatie.

Lees ook: Inloophuis Medemblik viert 10-jarig bestaan maar moet in november 2023 het pand uit

Deze locatie werd gevonden aan de Breek (achter de Aldi) in Medemblik. Na een grondige verbouwing verrees aan de Breek een prachtige ruimte waar beiden samen met de bezoekers alle ruimte hebben om over allerlei onderwerpen te praten. Zo is ook anorexia één van de onderwerpen waar het Inloophuis zich mee bezighoudt.

Via de stichting Dalisay Recovery, die in hetzelfde pand is gevestigd en is opgericht door Patricia en Ron de Boer, kunnen mensen met anorexia aankloppen bij deze stichting voor hulp.

Aankomende 10 maart wordt de samenwerking tussen het inloophuis en de stichting van Patricia en Ron de Boer beklonken met de officiële opening van zelfregiecentrum ‘Veilige Haven’. Wilt u daarbij zijn kijk dan even op de website van het Inloophuis.

Foto aangeleverd