Willem Wiegersma per 1 december nieuwe bestuursvoorzitter Dijklander Ziekenhuis

HOORN – De raad van commissarissen van het Dijklander Ziekenhuis heeft Willem Wiegersma benoemd als voorzitter van de raad van bestuur. Hij start 1 december aanstaande en volgt Jeroen Muller op die met vervroegd pensioen gaat.

Wiegersma ervaren bestuurder en directeur

Wiegersma is momenteel bestuursvoorzitter van Basalt, het grootste centrum voor revalidatie en medisch specialistische revalidatiezorg in Nederland. Hij heeft daarnaast veel ervaring als bestuurder en directeur in diverse ziekenhuizen. In het Erasmus MC was Wiegersma directeur Thoraxcentrum en leidde hij de samenwerking met het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis. Daarvoor was hij directeur zorg en bedrijfsvoering bij het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis. Hij is bestuurslid van de NVZ en in die rol bestuurlijk betrokken bij alle actuele grote dossiers in de ziekenhuiszorg.

Lees ook: Verpleegkundige Adviesraad (VAR) Dijklander wordt Verpleegkundig Stafbestuur (VSB)

Wij zijn blij met de komst van Willem Wiegersma als voorzitter en de ervaring en deskundigheid die hij meebrengt. Samen met Lot Winkel en Edo Schubert hebben wij daarmee een raad van bestuur dat als complementair team verder kan bouwen aan de toekomst van het Dijklander Ziekenhuis’, zegt Piet Batenburg, voorzitter van de raad van commissarissen. Wiegersma: ‘Ik vind het prachtig om weer in een groot ziekenhuis aan de slag te gaan. Het Dijklander Ziekenhuis heeft mooie en stevige ambities voor de transitie van zorg. Ik verheug me erop om samen met alle Dijklanders en zorgpartners in de regio de zorg zo slim mogelijk te organiseren zodat we, ondanks de personele schaarste, de beste zorg aan onze patiënten kunnen bieden.’

Foto aangeleverd