WilgaerdenLeekerweideGroep zet 3 vrijwilligers in het zonnetje

WOGNUM – Vrijwilligers die ieder 25 jaar zich met hart en ziel inzetten voor de medemens, dat moet gevierd worden dachten ze bij de WilgaerdenLeekerweideGroep. Afgelopen 22 september was het dan ook zover dat vrijwilligers uitgebreid in het zonnetje werden gezet tijdens het Vrijwilligersfeest 2023.

Vrijwilligers in hart en nieren

WLGroep-bestuurder Renata Fideli riep de drie vrijwilligers op het podium in Van der Valk Hoorn om ze te huldigen. Na ook een woordje van de Adviesraad Vrijwilligers én het team van VrijwilligersNH was het tijd voor muziek met een heuse DJ en werd er gefeest, gedanst en gezongen.

Lees ook: Vrijwilligersmarkt in Valburg Medemblik

Tekst gaat verder onder de foto

25 jaar vrijwilliger

Trijnie Zuiderent (Weidehof, Spanbroek) komt uit een groot gezin met de naam Blijleven. Ze draagt op de maandagen met veel plezier bij aan de sjoelmiddag en creëert hierbij altijd een fijne sfeer. Eigenlijk telt zij al meer mooie vrijwilligersjaren, gezien ze eerder al in het Slothuys begonnen is bij de sjoelclub. Haar dochter Marjolijn Ooijevaar-Zuiderent (inmiddels Welzijnscoach bij Weidehof) vroeg haar daarvoor. Toen het Slothuys dichtging 25 jaar geleden, is ze begonnen op Wilgaerden locatie Zandhove als sjoelvrijwilliger. Hier hielp ze ook bij het klaverjassen.

Joke van der Lee (VrijetijdsbestedingNH en Roerdomp) zet zich met liefde in voor vrolijk vermaak voor cliënten. Ze is actief bij twee clubs van VrijetijdsbestedingNH (label van WLGroep) in Wognum. Tijdens het Spelcafé zitten cliënten graag bij haar aan de sjoelbak. Aan het eind van het seizoen vindt er altijd een speciale avond plaats ter afsluiting, Joke zorgt voor de cadeautjes. Eens per maand draagt ze bij aan de Bijbelclub, ze leest voor aan de cliënten en gaat hierover in gesprek. Joke betrekt de groep bij de verhalen en liedjes en zorgt voor de koffie. Daarbij is zij ook nog eens bezoekvriendin van Anjo, bewoner van locatie Roerdomp.

Thea Luitjes (De Rustenburcht, Ursem) zorgt voor een gezellig samenzijn voor de bewoners en nam in de loop der jaren veel vrijwilligerstaken op zich. Momenteel helpt zij elke woensdag bij de spelmiddag. Maar wanneer ze gevraagd wordt voor de grote centrale activiteiten op de vrijdag, zoals een High tea of de Bingo, ondersteund ze ook die activiteiten. Een bezige bij dus, waar de WL-Groep na al die jaren nog steeds erg blij mee is.

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in onze maatschappij

In onze hedendaagse samenleving worden vrijwilligers steeds belangrijker. Ze spelen een cruciale rol in het ondersteunen van gemeenschappen en het verbeteren van de kwaliteit van leven voor veel mensen. Vrijwilligerswerk biedt niet alleen hulp en diensten aan anderen, maar het heeft ook vele voordelen voor de vrijwilligers zelf.

Een van de belangrijkste aspecten van vrijwilligerswerk is de impact die het kan hebben op de gemeenschap. Vrijwilligers zetten zich in voor verschillende initiatieven en projecten, variërend van het helpen van daklozen en het verzorgen van ouderen tot het ondersteunen van lokale sportclubs en het beschermen van het milieu. Door hun inzet dragen vrijwilligers bij aan een meer inclusieve en veerkrachtige samenleving.

Daarnaast biedt vrijwilligerswerk ook persoonlijke voordelen. Het stelt mensen in staat nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, zoals leiderschap, communicatie en probleemoplossing. Vrijwilligerswerk kan ook een gevoel van voldoening en verbondenheid met de gemeenschap creëren, wat bijdraagt aan het welzijn en de geestelijke gezondheid van de vrijwilligers.

Het is duidelijk dat vrijwilligerswerk een belangrijke rol speelt in onze samenleving. Het is een waardevolle bron van hulp en ondersteuning voor anderen en biedt tegelijkertijd talloze voordelen voor de vrijwilligers zelf. Laten we de inzet van vrijwilligers waarderen en aanmoedigen, zodat we samen een positieve impact kunnen hebben op de wereld om ons heen.