Hart voor Medemblik wil zo snel mogelijk oplossing oversteek Markerwaardweg – Opperdoezerpad

MEDEMBLIK – Rick Mensink, raadslid Hart voor Medemblik, is door het ongeval van afgelopen woensdagavond waarbij een minderjarige maaltijdbezorger dusdanig gewond is geraakt dat deze met de ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht, in de pen geklommen om het college enkele vragen te stellen over de onveilige oversteek.

Lees ook: Fietsbezorger ernstig gewond bij ongeval

Mensink schrijft in de brief dat zodra de werkzaamheden aan het doortrekken van de parallelweg naar de N239 gaan beginnen de oversteekplaats iets veiliger gaat worden omdat de oversteekplek in twee delen wordt gemaakt, de Provincie laat in het midden van de weg een eiland bouwen.

Maar,’ zegt Mensink, ‘voordat deze plannen gerealiseerd zijn, zijn we minimaal vier jaar verder’ En daarom wil Hart voor Medemblik dan ook dat de gemeente Medemblik met een tussentijdse oplossing gaat komen om de veiligheid te verhogen voor fietsers en voetgangers die gebruikmaken van deze oversteekplaats. Mensink: “Om tot die tijd deze genoemde gevaarlijke verkeerssituatie te laten bestaan is feitelijk onacceptabel.’

Tekst gaat verder onder de foto

Mensink wil daarom van het college weten of zij het met hem eens zijn dat de huidige situatie onveilig is en welke optie zij zien om de veiligheid op korte termijn te verbeteren.

Mensink zegt te begrijpen dat er pas echt stappen kunnen worden gezet als de grote werkzaamheden gaan beginnen aan de Markerwaardweg en de parallelweg, maar zegt Mensink: “Toch vinden wij dat we daar niet langer op kunnen wachten.’

Rick Mensink komt daarom met 2 opties waarvan aan het college wordt gevraagd of deze uitgevoerd kunnen worden. Zo wil Mensink dat er aan weerszijden van de Markerwaardweg het fietspad gaat worden opgehoogd waardoor de ‘Horde’ makkelijker te nemen is en de oversteekplaats overzichtelijker wordt. En in de tweede optie oppert Mensink het plaatsen van extra waarschuwingsborden voor de gebruikers van de oversteekplaats en voor de gebruikers van de Markerwaardweg.

Eén gedachte over “Hart voor Medemblik wil zo snel mogelijk oplossing oversteek Markerwaardweg – Opperdoezerpad

  1. Weer een nutteloze vraag, de weg is nier van Medemblik dus die gaan dit ook niet oplossen.

Reacties zijn gesloten.