Wethouder: ‘overschot rioolaanslag is geen overschot maar door hoge investeringen een hogere btw-teruggave’

MEDEMBLIK – Wethouder Harry Nederpelt raad de motie van GemeenteBelangen af omdat de ruim 300.000 euro die GemeenteBelangen aan rioolaanslagen ziet geen overschot is maar juist een hogere teruggave omdat de gemeente Medemblik grote investeringen heeft gedaan in het riool. Daardoor krijgt Medemblik volgens de wethouder meer geld terug uit de Btw-teruggave

In Nederland krijgen Btw-plichtigen de btw terug over het bedrag dat zij hebben betaald aan uitvoerders van werkzaamheden en leveranciers van materialen. Des te hoger de uitgave des te meer Btw er terug kan worden gevraagd.

Lees ook: Gemeentebelangen wil teveel betaalde rioolheffing terugbetalen aan belastingbetaler

GemeenteBelangen stelt in een motie die zij tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces om juist het overschot te verrekenen met de aanslag van 2024.. Maar dit raad de wethouder dus af. ‘Het is geen overschot, maar een hogere teruggave aan Btw, die weer terugvloeit in het rioolfonds.

Vanavond stemt de gemeenteraad over deze motie.

Eén gedachte over “Wethouder: ‘overschot rioolaanslag is geen overschot maar door hoge investeringen een hogere btw-teruggave’

  1. Dit is overigens niet de btw teruggave zoals een ondernemer die krijgt maar het btw compensatiefonds, dat alleen voor gemeenten en provincies is opgezet. Inderdaad ging het hierom en was het verhaal dus niet zo simpel als het leek. Bij de begroting komt de raad hierop nog terug.

Reacties zijn gesloten.