Wethouder Andrea van Langen bekijkt het nieuwe uitstrooiveld begraafplaats Opperdoes

OPPERDOES – Wethouder Andrea van Langen heeft een bezoek gebracht aan het nieuwe strooiveld op de begraafplaats van Opperdoes. Vanaf nu is het mogelijk om op een speciaal daarvoor bestemd veldje de as van een overleden dierbare uit te strooien. Ook is het mogelijk om een gedenkplaatje te laten maken met de naam en/of foto van de overledene. Deze wordt op de gedenk kei geplaatst.

Afscheid nemen

Wethouder Van Langen: “Het uitstrooien van de as, kan voor mensen een symbolische afsluiting zijn van een periode van rouw. Het veldje is een serene plek en doordat je een moment reserveert, ben je ook echt even alleen met je dierbaren. Het is fijn dat we deze mogelijkheid kunnen bieden op de begraafplaatsen in Abbekerk, Andijk, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Twisk en Opperdoes. Wellicht in de toekomst ook op de overige begraafplaatsen in de gemeente.”

Mogelijkheden

Steeds meer mensen kiezen bij overlijden voor crematie in plaats van begraven. Je kunt de as in een urn bewaren. Om deze een plekje te geven, biedt de gemeente Medemblik verschillende mogelijkheden van as bestemming: in een zogenaamde urnenmuur, -dijk of -graf eventueel voorzien van een monumentje. Daarnaast de mogelijkheid tot het uitstrooien van de as op een strooiveld waarbij een gedenkplaatje kan worden bevestigd op de gedenk kei of meerpaal.

Meer informatie

De gemeente Medemblik heeft maar liefst 18 begraafplaatsen in beheer. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn op de begraafplaats in uw woonplaats? Informeer dan bij de begraafplaatsadministratie via begraafplaatsen@medemblik.nl of kijk voor meer informatie op de pagina Plaatsen van een urn of het verstrooien van as bij gedenkmonumenten. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de begraafplaatsadministratie, telefoonnummer (0229) 85 6000.

Loading