Weerbericht Medemblik: wisselend bewolkt met zonneschijn

MEDEMBLIK – Vanochtend is het op meerdere plaatsen mistig. M.u.v. het noordwesten en noordoosten komt er plaatselijk dichte mist voor die hinderlijk kan zijn voor het verkeer. Verder is het bewolkt met in het westen en midden soms motregen. In het oosten is het droog. Er staat weinig wind. Vanmiddag overheerst in het oosten de bewolking, elders schijnt af en toe de zon. In het zuidwesten kan het eerst nog mistig zijn.

In de kustgebieden kan er een buitje vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima liggen tussen 10°C in het noordwesten en 5°C in het oosten. De noordoostenwind is zwak tot matig. Vanavond ontstaat er weer plaatselijk mist en vallt er in het zuidoosten soms wat (mot)regen. De wind waait uit het noordoosten en is zwak tot matig.

Komende nacht valt er in het zuidoosten af en toe motregen. Verder is het vooral in het westen plaatselijk mistig. De minima liggen tussen 4°C in het zuiden tot rond het vriespunt in het noorden. Er staat weinig wind.

Morgenochtend maakt het Waddengebied kans op een bui. Verder overheerst de bewolking en is er in het westen plaatselijk mist aanwezig. Tegen de middag lost de mist op en breekt in het westen en noorden de zon af en toe door. De noordoostelijke wind is zwak tot matig.

Morgenmiddag blijft het overwegend droog. In het westen laat de zon zich af en toe zien, in het oosten is het bewolkt. Het wordt maximaal een graad of 6 bij een matige noordoostenwind.

Morgenavond zijn er in het noorden en westen opklaringen, in de rest van het land is het bewolkt. Het blijft droog. De noordoostenwind is langs de kust en boven het IJsselmeer matig, landinwaarts staat er weinig wind. (Bron: KNMI)