Weerbericht Medemblik: wisselend bewolkt

MEDEMBLIK – Vanochtend wordt het op de meeste plaatsen zwaar bewolkt en mogelijk valt er op een enkele plaats wat lichte (mot)regen. Er staat een matige, in het Waddengebied vrij krachtige wind uit het noordwesten. Vanmiddag is er eerst veel bewolking, maar van het zuidwesten uit breekt de zon op steeds meer plaatsen door. Het blijft vrijwel overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noordoosten tot plaatselijk 23°C in het zuidwesten. De wind waait uit het noordwesten en is matig.

Vanavond is het in het noorden en oosten zwaar bewolkt, elders zijn er brede opklaringen. De wind neemt in de loop van de avond sterk af. Alleen op het IJsselmeer en in de noordelijke kustgebieden staat er dan nog een matige wind uit het noordwesten.

Komende nacht blijft het droog. In het zuiden kan plaatselijk mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 15°C in het noordwesten tot 10°C in het zuiden. Er staat weinig wind, alleen aan de kust staat een matige wind uit het noordwesten.

Morgenochtend is het op de meeste plaatsen bewolkt, de grootste kans op zon is in het zuidwesten. Het blijft droog. Er staat weinig wind, alleen aan de kust staat een matige wind uit het noordwesten.
Morgenmiddag breekt de zon op steeds meer plaatsen door, maar in het oosten blijft het waarschijnlijk nog zwaar bewolkt. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C in het noorden tot ongeveer 25°C in het zuidwesten. Er staat weinig wind, alleen aan zee steekt een matige wind op uit het noorden.

Morgenavond is het licht tot half bewolkt en droog. Er staat weinig wind. (Bron: KNMI)