KNRM Medemblik en Andijk schieten te hulp bij medische evacuatie aan boord charterschip

MEDEMBLIK – Zaterdagmiddag zijn KNRM Andijk en KNRM Medemblik uitgevaren voor een medische evacuatie aanboord van een charterschip op het IJsselmeer.   Even voor 12 uur gaan de pagers van de vrijwilligers van beide KNRM stations voor een medivac ten noordwesten van het eiland De Kreupel met prioriteit 1. Gezien de ernst van de situatie wordt ook de Rescue helikopter van de NHV en een ambulance gealarmeerd. 

Kort na de melding is reddingboot Bernardine onderweg om het schip te lokaliseren, de eerste hulp te verlenen en informatie in te winnen voor de aanvarende en vliegende verpleegkundigen. Reddingboot ’t Span heeft ambulance personeel aan boord genomen en zet ook snel koers richting de charter.

Eenmaal ter plaatsen wordt de toestand van de patient bekeken en een plan gemaakt. Gezien de weersomstandigheden wordt besloten de patiënt te laten vervoeren door de helikopter. Door middel van een ‘hoist’ wordt het slachtoffer in de helikopter gehesen en vervoerd naar het ziekenhuis.

Aan boord van het charterschip wordt door de KNRM bemanning nazorg verleend, waarna weer koers gezet kan worden naar Andijk en Medemblik. Door de snelle en goede inzet van de KNRM, Ambulance en NHV helikopter en de Nederlandse kustwacht kon het slachtoffer veilig en goed overgedragen worden aan het ziekenhuis.

Loading