Weerbericht Medemblik: volop zon, morgen regen

MEDEMBLIK – Vanochtend vroeg komt er plaatselijk mist voor, maar deze lost snel op. Verder is het zonnig. Vanaf het einde van de ochtend kan er vooral in het westen en noorden plaatselijk bewolking ontstaan. Er staat weinig wind.

Vanmiddag is het zonnig met plaatselijk wat wolken. Het blijft droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het noordelijk kustgebied tot 13°C in het zuidwesten. Er staat weinig wind.
Vanavond is het eerst zonnig. Het blijft droog. Er is weinig wind.

Komende nacht is het overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van iets onder het vriespunt in het oosten tot 5°C in Zeeland. Aan zee staat een matige zuidelijke wind, landinwaarts is er weinig wind.

Morgenochtend raakt het van het westen uit overal bewolkt en gaat het in het westen en zuiden op steeds meer plaatsen regenen. In de rest van het land is het nog droog met in het noordoosten en oosten eerst nog wat zon. De zuidelijke wind is matig.

Morgenmiddag wordt het overal bewolkt en de regen breidt zich uit over het hele land. De middagtemperatuur ligt op de meeste plaatsen rond 7°C, langs de oostgrens wordt het nog 10°C. De zuidelijke wind is overwegend matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Morgenavond is het bewolkt en regenachtig, later wordt het in het westen geleidelijk droog. De wind draait van zuid naar west tot noordwest en wordt overal matig. (Bron: KNMI)