Weerbericht Medemblik: Vandaag af en toe regen en veel wind, donderdag rustiger en droger

MEDEMBLIK – Vanochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen. Aan het einde van de ochtend wordt het in het noorden en westen wat droger. De zuidwestenwind blijft stevig doorstaan. Boven land is de wind matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer is de wind hard, eerst nog af en toe stormachtig. In het noordwestelijk kustgebied zijn nog zware windstoten mogelijk tot ca. 80 km/uur.
Vanmiddag is het wisselend bewolkt en komen er ook enkele buien voor. De middagtemperatuur ligt rond 12°C. De wind komt uit zuidwest en is matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Vanavond is er een afwisseling van wolken en enkele opklaringen. Vooral in het noorden komen nog enkele buien voor. De wind wordt westelijk en neemt iets af. Boven land wordt de wind overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig.

Komende nacht is er met name in het noorden nog kans op een bui. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind komt uit een westelijke richting en is matig tot vrij krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig of hard, windkracht 6 tot 7.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt en blijft het op veel plaatsen droog. De westelijke wind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer eerst nog krachtig, windkracht 6. Morgenmiddag is er af en toe zon. Het blijft op veel plaatsen droog. Alleen in Zeeland kan het later af en toe regenen. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 12°C. De wind gaat uit het zuidwesten waaien en is overwegend matig.

Morgenavond is er veel bewolking en regent het af en toe. De zuidwestenwind is matig, aan de kust vrij krachtig, later krachtig, windkracht 6. (Bron: KNMI)