Share

Gratis parkeren voor GPK-houders die niet in Hoorn wonen

MEDEMBLIK – Mensen die niet in Hoorn wonen en een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) hebben, kunnen vanaf 1 januari 2023 gratis parkeren op betaald parkeerplaatsen in Hoorn.

Hiervoor moeten zij wel een digitale parkeervergunning aanvragen. Dit kan online vanaf 1 januari aanstaande via de pagina Parkeren gehandicapten. GPK-houders kunnen ook blijven parkeren op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. Dan moet de gehandicaptenparkeerkaart zichtbaar in de auto liggen.

Hoe werkt een digitale parkeervergunning voor gehandicapten?

De gemeente Hoorn gebruikt een scanauto voor de parkeercontroles. De auto scant de kentekens van de geparkeerde auto’s en kan zo zien of er een geldige vergunning voor is. De digitale parkeervergunning is voor mensen die niet in Hoorn wonen alleen geldig op de betaald parkeerplaatsen. Zij kunnen hun auto dus niet parkeren op plaatsen voor vergunninghouders. De verschillende parkeerzones staan duidelijk met borden aangegeven.

Totaal aantal keren gelezen: 87 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen