Foto: Team van Ramshorst REnault
Share

Janne Berkhout pakt prachtige 2e plek NK Marathon bij de neo-senioren

HAUWERT – Een sterk staaltje van overmacht in het peloton. Daar waar de ploeg van Zaanlander kaas heersen bij de dames senioren, zo heerste afgelopen weekend de ploeg van Janne Berkhout, Team van Ramshorst bij de neo-senioren.

Samen met teamgenote Britt van Wees reden Janne Berkhout bij het peloton weg, even daar voor was Sofia Schilder er al tussenuit gepiept. Het duo kreeg een aantal schaatssters mee en dat was het teken om nog eens flink gas te geven. Wederom was het teamgenote Sofia Schilder die samen met Britt van Wees de snelheid fors opvoerde met als resultaat dat het peloton flink uitdunde.

Ploegleider Martin van den Pol liet zijn blijdschap duidelijk blijken, ‘Drie meiden, drie kanshebbers, en een team die precies op het juiste moment de koers hard wist te maken.‘ De sprint ging dan ook tussen de drie meiden van Team van Ramshorst en Eline van voorden van Fortune Coffee.

De winst ging naar Britt van Wees die de hele wedstrijd al duidelijk liet zien de sterkste van het stel te zijn, met op plaats 2 Janne Berkhout en op plek 3 Eline van Voorden. Sofia Schilder werd vierde.

Jet Fransen uit Andijk pakte de 9e plaats net voor Iris Tiben uit Medemblik op plek 11

    Totaal aantal keren gelezen: 84 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

    De sport redactie van Medemblik Praat wordt gedaan door een fanatieke maar soms ook luie sportredacteur. Met veel energie probeert zij zoveel mogelijk het sportnieuws up to date te houden