Weerbericht Medemblik: vanaf vanavond toenemende kans op regen

MEDEMBLIK – Vanochtend is er vrij veel bewolking. Af en toe valt er lichte regen. De wind komt uit het noordoosten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig (windkracht 5-6). Vanmiddag wisselen zon en bewolking elkaar af. In het (uiterste) noorden is er meer bewolking en daar valt soms wat regen. In de loop van de middag ontstaat er in het zuid(oost)en een enkele bui met een kleine kans op onweer. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 12°C. De wind komt uit oost tot noordoost en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, soms krachtig (windkracht 6).
Vanavond is het half tot zwaar bewolkt. In het noorden regent het af en toe, later ook in het zuidoosten. De wind komt uit het oosten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Komende nacht regent het in het midden en zuiden. Het koelt af naar ca. 8°C. De wind komt uit het oosten en is in de noordelijke helft matig, in het zuiden staat er weinig wind. In het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer staat een krachtige wind, windkracht 6.

Morgenochtend schijnt in het noorden de zon regelmatig, elders overheerst de bewolking. Af en toe regent het, vooral in het midden en zuiden. De oostenwind is overwegend matig, in het zuiden staat weinig wind. In het Waddengebied is de wind (vrij) krachtig (windkracht 5-6).

Morgenmiddag regent in het zuiden en midden. In de loop van de middag gaat het harder regenen en is onweer niet geheel uitgesloten. In het noorden blijft het droog en schijnt af en toe de zon. Later in de middag wordt het ook in het zuiden droog en breekt ook daar de zon door. Het wordt ongeveer 16°C. Boven land staat een matige wind uit het oosten. Langs de noordkust is de wind (vrij) krachtig (windkracht 5-6).

Morgenavond regent het eerst in het midden. In de loop van de avond trekt de regen naar het noorden. Elders zijn er opklaringen en toe en is er kans op een enkele bui. De oostelijke wind is eerst matig, later wordt de wind zwakker. Langs de noordkust is de wind eerst nog vrij krachtig. (Bron: KNMI)