VVD Medemblik wil opheldering over niet doorgaan verhuizen Tennisvereniging naar terrein FC Medemblik

MEDEMBLIK – FC Medemblik en de tennisvereniging in Medemblik hadden vergaande plannen om de tennisvereniging op het terrein van FC Medemblik te gaan huisvesten. De tennisvereniging staat voor een grote uitgave om het verenigingsterrein te onderhouden en FC Medemblik heeft ruimte om de vereniging te huisvesten.

Lees ook: FC Medemblik en MTC gaan mogelijk samenwerken

Maar de twee verenigingen kunnen de kosten van de mogelijke verhuizing en het aanleggen van tennisbanen zelf niet bekostigen en klopten daarom bij de gemeente aan voor financiële ondersteuning. Maar dit werd door de gemeente afgewezen al liet zij wel weten geen bezwaar te hebben tegen de verhuizing maar dat het de gemeente ontbreekt aan financiën om dit te kunnen realiseren.

Hierdoor besloten de beide verenigingen de plannen weer op de plank te leggen en door te gaan in de huidige setting.

Lees ook: Geen voetbal en tennis op FC Medemblik terrein, Medemblik weigert mee te betalen

Sjors Heestermans (VVD) heeft nu schriftelijke vragen gesteld aan het college omdat hij opheldering wil hebben over de beslissing van het college om geen medewerking te geven. Volgens Heestermans een gemiste kans om de vrijgekomen grond waar de tennisvereniging nu op speelt voor b.v. woningbouw te gebruiken. De opbrengst van die grond zou volgens Heestermans voldoende kunnen zijn om de verhuizing van te kunnen betalen.

Eén gedachte over “VVD Medemblik wil opheldering over niet doorgaan verhuizen Tennisvereniging naar terrein FC Medemblik

  1. Doorgaan met bouwen zegt de VVD en ook hier als dat kan. Binnenstedelijke plek, dus geen bemoeienis provincie, doorpakken!

Reacties zijn gesloten.