Weerbericht Medemblik: toenemende kans op een bui, vanavond/nacht regen

MEDEMBLIK – Vanochtend overheerst de bewolking en in het westen valt plaatselijk lichte regen. Elders is het droog. De wind waait uit het zuiden en is matig boven land, krachtig aan zee en op het IJsselmeer, windkracht 6. Vanmiddag kan in het westen en in het zuidoosten wat regen vallen. Op andere plekken blijft het meest droog. Het is zwaar bewolkt, maar mogelijk schijnt in het oosten af en toe de zon. De middagtemperatuur komt uit rond 15°C. De wind komt uit het zuiden en is matig. Aan zee staat een vrij krachtige wind.

Vanavond is het bewolkt en valt er overal van tijd tot tijd regen. De zuidenwind is matig, langs de kust plaatselijk vrij krachtig. In het westen draait de wind in de loop van de avond naar een westelijke richting.

Komende nacht regent het in het oosten en noordoosten. In de rest van het land kan plaatselijk een kortdurende bui voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig.

Morgenochtend is er af en toe zon. Plaatselijk valt een enkele bui. De wind waait uit het westen en is matig boven land. In het noordelijk kustgebied is de wind mogelijk vrij krachtig. Morgenmiddag trekken er enkele buien over het land maar schijnt de zon ook geregeld. Het wordt 13°C. De wind is matig, aan zee plaatselijk vrij krachtig en komt uit het noordwesten.

Morgenavond wordt het op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit het westen en is matig, langs de kust soms vrij krachtig. (Bron: KNMI)