Weerbericht Medemblik: plaatselijk glad door bevriezing natte weggedeelten

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is het bewolkt en in de zuidelijke helft valt enige tijd (natte) sneeuw. Vooral in het zuidoosten sneeuwt het af en toe stevig door, in het zuidoosten van Noord-Brabant en in Limburg kan er meer dan 5 cm vallen, in de Limburgse heuvels mogelijk zelfs 10 cm. Door de sneeuw kan het op grote schaal glad worden. Elders kan het tot halverwege de ochtend plaatselijk glad door bevriezing van natte weggedeelten en in het midden komt eerst plaatselijk (dichte) mist voor. Er staat een zwakke tot matige wind uit het oosten.

Vanmiddag schijnt in het noordelijk kustgebied af en toe de zon. Elders komt meer bewolking voor. In het zuiden valt er af en toe nog (natte) sneeuw, in Zuid-Limburg gaat de sneeuw waarschijnlijk over in regen. De maximumtemperatuur komt uit op een graad of 4°C, in sneeuw wordt het niet warmer dan +1°C. De oostelijke wind is zwak, in het zuiden matig.

Vanavond komen er in het noorden enkele opklaringen voor en is het daar droog. In de zuidelijke helft breidt het neerslaggebied zich weer langzaam uit en gaat er op steeds meer plaatsen sneeuw vallen. In Zuid-Limburg valt de neerslag als regen. Door de (natte) sneeuw of door bevriezing van natte wegen is er kans op gladheid. Er is weinig wind.

Komende nacht valt er op veel plaatsen enige tijd sneeuw waardoor het opnieuw glad kan worden. In Limburg valt af en toe regen. Het noorden houdt het waarschijnlijk droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -3°C plaatselijk in het noorden tot -1°C in het zuidoosten. Er staat een matige noordoostenwind.

Morgenochtend schijnt op veel plaatsen de zon en wordt het op de meeste plaatsen droog. In Zuid-Limburg is het bewolkt. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind. Morgenmiddag raakt het overal weer bewolkt. Aan het einde van de middag gaat het in het zuidwesten mogelijk regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. Er staat weinig wind.

Morgenavond is het bewolkt en gaat er op veel plaatsen regen vallen, die later in het midden en noorden geleidelijk weer overgaat in (natte) sneeuw. Plaatselijk kan het weer glad worden door de sneeuwval. De wind wordt weer oostelijk en zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Loading