Weerbericht Medemblik: licht wisselvallig

MEDEMBLIK – Vanochtend is er vrij veel bewolking aanwezig met enkele zonnige momenten. Vooral het noorden is nog gevoelig voor regen. In het midden van het land is het grotendeels droog. Het zuiden krijgt te maken met een toenemende buienkans. De wind is nog altijd afkomstig uit het zuidwesten en overwegend matig van kracht. Alleen in de noordelijke kustgebieden waait het aan het begin van de ochtend nog (vrij) krachtig. Later in de ochtend gaat de wind ook hier geleidelijk wat in kracht inleveren.

Vanmiddag maken vooral de uiterste noord- en zuidoosthoek van het land kans op enkele buien. Elders blijft het vaak droog. Het weerbeeld bestaat uit een afwisseling van wolken en zonnige momenten. De matige wind is gedraaid van het zuidwesten naar het westen. De temperatuur komt tijdens droge en zonnige momenten uit tussen 17 graden in het noorden en maximaal 20 graden in het zuiden van Limburg. In de rest van het land wordt het 18 à 19 graden.

Vanavond trekken de buien weg naar Duitsland en het wordt droog. De wind gaat liggen en draait naar het zuiden. Tijdens een avondwandelingetje komt een zomerjasje nog goed van pas en het koelt geleidelijk af naar 12 tot 15 graden van noord naar zuid.