Hauwert´65 gered en SEW kreeg de periode titel

HAUWERT – Hauwert´65 – SEW maakten er zondag middag een spannend potje van. Kansen waren voor beide ploegen. Zij waren aan elkaar gewaag. Bij Hauwert waren het Niels Eijkenaar en Dalwy Chioccarelli die een poging waagden. Het lobje van Chioccarelli had beter verdiend. Even later was het opnieuw Eijkenaar, maar hij maaide over de bal. Stefan van Diepen zag zijn schot vanuit de rebound naast gaan. Er waren in de eerste helft veel slordigheden aan beide kanten, daarbij werd er veelvuldig gevlagd voor buitenspel door de assistent van SEW. Wat het vaak niet was.

Niels Eijkenaar werd vaak onreglementair van de bal gezet, maar de overigens goed leidende scheidsrechter Nadal Jongeneel ui Bodengraven liet veel toe. Al had hij regelmatig zelf moeten beslissen bij buitenspel, wanneer hij er ook beter voorstond. Even werd het hachelijk voor het doel van Hauwert´65. Een terugspeel bal werd niet goed aangespeeld op de weer uitstekende kepende doelverdediger Robin Blaak. Hij verloor het duel van Wouter Doodeman die schoot op een leeg doel waar gelukkig voor Hauwert ´65 Aris Ruijter redde. Een kopbal van Trevis Reuter werd bijna gelijktijdig uit de lucht geplukt door Robin Blaak. SEW was dicht bij een eerste score, maar Hauert´65 heeft in Robin Blaak, zoals eerder gezegd, een betrouwbaar sluitstuk.

“Ik heb wel een drietal aanbiedingen gehad, maar met mijn slechte start dit seizoen heeft de technische staf mij vertrouwen gegeven. Daarom blijf ik Hauwert trouw en speel volgend seizoen onder de nieuwe trainer Junior Pourier”, aldus Robin. Een schot van Alan Stinic (SEW) werd bekwaam gestopt en ook de aanval van Mitch Rekveld op Trevis Reuser had meer verdiend. Na ruim een half uur schoot Reuser raak. 0-1. Den koppies van Hauwert ´65 gingen hangen maar wederom hervonden zij zich.

Opnieuw was het Eijkenaar die de mogelijkheid had om te scoren. Ook Wierstra liet zich gelden als een goede doelman. Na rust speelde Hauwert´65 fanatieker en opnieuw was het Eijkenaar die mogelijke kansen had maar kopte 2x  onder de bal door. Even later schoot Stefan van Diepen op de lat en de terugspringende bal kwam voor de voeten van de inlopende Yusuf Durmar. De assistent zag er buitenspel in en de goed meegelopen Jongeneel kon dit zelf beslissen. Hij floot af voor buitenspel. Reglementair zaten beiden ernaast.

Aan de andere kant waren het Nasir Ali Hassan en ook anderen van SEW die Hauwert´65 een debacle konden bezorgen, maar Robin Blaak liet zich niet verschalken. Nee, het was gelukkig raak aan de andere kant. De toekomstige vader Sjoerd Winkel maakte 1-1. De koek was voor Hauwert´65, maar ook voor SEW niet op. Het kwam echter niet tot scores. SEW pakt zodoende een periodetitel over en Hauwert´65 is verschoont van degradatie voetbal. Zij spelen volgend jaar weer in de derde klasse. Ricardo Appelman kan met een opgeheven hoofd vertrekken en aan de slag gaan bij de wel of niet 2e klasser zaterdag EVC in Edam.