Weerbericht Medemblik: in de ochtend nog kans op wat neerslag, in de middag droog

MEDEMBLIK – Vanochtend zijn er perioden met zon en er komen eerst enkele buien voor, mogelijk met natte sneeuw of hagel. Plaatselijk komt eerst een mistbank voor. In de loop van de ochtend verdwijnen de meeste buien. De wind is westelijk en zwak tot matig. Aan zee is de wind matig tot vrij krachtig.

Vanmiddag zijn er zonnige perioden. In het noordoosten is er eerst nog een bui met mogelijk natte sneeuw of hagel, maar geleidelijk wordt het overal droog. De zuidwestenwind is matig, langs de noordkust vrij krachtig. De maximumtemperatuur is 8°C. Vanavond blijft het droog. De wind gaat uit het zuiden waaien en is zwak tot matig.

Komende nacht is het eerst droog. In de tweede helft van nacht gaat het in de westelijke helft regenen. De minimumtemperatuur ligt tussen 4°C in het zuidwesten en 0°C in het noordoosten. De wind uit het zuiden wordt matig. Langs de kust wordt de wind vrij krachtig.

Morgenochtend is het bewolkt en regent het op veel plaatsen. In de tweede helft van de ochtend wordt het in het zuiden en midden droog. De wind komt uit het zuiden en neemt toe naar matig, langs de kust naar krachtig, windkracht 6.

Morgenmiddag wordt het overal droog. In het begin is het bewolkt, maar geleidelijk breekt de zon door. In de loop van de middag loopt de temperatuur op naar ongeveer 12°C, maar in het noorden blijft het kwik steken bij 8°C. De wind waait uit het zuiden en is matig, langs de noordkust (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Morgenavond is het droog. De wind blijft uit het zuiden waaien en is matig, langs de noordkust vrij krachtig. (Bron: KNMI)