Weerbericht Medemblik: in de ochtend nog kans op een bui, perioden met zon en vrijwel droog

MEDEMBLIK – Vanochtend komt er plaatselijk nog een bui voor. In de loop van de ochtend wordt het van westen uit op steeds meer plaatsen droog en breekt de zon vaker door. De wind waait uit het zuidwesten en is matig, aan de kust vrij krachtig.

Vanmiddag is het droog en schijnt op veel plaatsen de zon. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 11°C. De wind draait naar zuid en is matig, aan de kust af en toe vrij krachtig. Vanavond neemt de bewolking in het westen toe en aan het einde van de avond gaat het langs de westkust regenen. De wind waait uit het zuiden en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht trekt een gebied met regen over het land oostwaarts. De minimumtemperatuur ligt tussen de 5°C in het noordoosten en 9°C in het zuidwesten. De zuidenwind is matig, aan de kust vrij krachtig.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt en komt er eerst nog een enkele bui voor. De wind draait naar zuidwest en is matig, langs de kust vrij krachtig of krachtig. Langs de westkust wordt de wind west en is dan soms krachtig, windkracht 6.

Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt met vooral in de oostelijke helft een enkele bui. In het westen is het droog met de meeste zon vlak langs de westkust. De maxima liggen rond 11°C. De wind wordt overal westelijk en neemt geleidelijk af naar zwak tot matig boven land en naar matig tot vrij krachtig langs de kust.

Morgenavond lost de bewolking op en is het droog. De wind is landinwaarts zwak, aan de kust staat een matige westenwind. (Bron: KNMI)

Loading