Proeverij ‘Eten met smaak’ voor patiënten met chemotherapie

HOORN – Het Dijklander Ziekenhuis organiseert op zaterdag 11 mei van 16.00 tot 18.00 uur de proeverij ‘Eten met smaak’ in het personeelsrestaurant van het ziekenhuis in Hoorn. Deze proeverij is specifiek voor patiënten die chemotherapie krijgen. Patiënten die chemotherapie of bestraling ondergaan hebben vaak te maken met verlies van smaak. Eten smaakt niet meer als voorheen of smaken verdwijnen. Pasta proeft niet meer naar pasta, of chocola niet meer naar chocola. Ook kunnen andere smaken ontstaan zoals een karton- of staalsmaak. Het gevolg is dat mensen minder gaan eten en dat draagt niet bij aan een goed herstel. Tijdens de proeverij leren patiënten in twee uren óf en hoe ze hun smaak kunnen sturen. Voor deze proeverij zijn nog plekken beschikbaar.

Aanmelden
In twee uur leren deelnemers van de kok óf en hóe ze hun smaak kunnen sturen. Omdat samen genieten minstens zo belangrijk is, mogen partner, vriend of vriendin mee op persoonlijke smaakontdekkingsreis.  Aanmelden is nog mogelijk via het aanmeldformulier dat te vinden is op:  www.dijklander.nl/agenda of stuur een e-mail naar etenmetsmaak@dijklander.nl. Vermeld hierbij uw contactgegevens en daarbij de datum van uw keuze, aantal personen en eventuele dieetwensen.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De workshop wordt namelijk mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het Dijklander Ziekenhuis.  Verderop in het jaar worden ook nog proeverijen georganiseerd, kijk op de website www.dijklander.nl voor meer informatie.