Share

Weerbericht Medemblik: in de ochtend nog kans op een bui, later ook opklaringen en zon, wel veel wind

MEDEMBLIK – Vanochtend trekken er enkele (onweers)buien over het land, in het noordoosten later in de ochtend plaatselijk mogelijk met hagel en windstoten. De wind komt uit zuidwest tot west en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Vanmiddag zijn er perioden met zon. In het westen is het op de meeste plaatsen droog, in het oosten komen er nog buien voor. Bij buien kan het onweren en is er kans op hagel. De middagtemperatuur ligt rond 16°C. De westenwind is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Vanavond trekken er opnieuw buien over het land. De wind komt uit west tot zuidwest en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht is er vooral in het noorden en oosten nog een enkele bui. In de rest van het land wordt het droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 10°C. De wind is zuidwest en neemt gedurende de nacht af. Op de Wadden blijft de wind krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend blijft het op de meeste plaatsen droog en is de zon af en toe te zien. In het zuiden is er meer bewolking en in het grensgebied met België kan het regenen. De wind is westelijk en neemt af naar matig.

Morgenmiddag zijn er perioden met zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. In het grensgebied met België is er echter meer bewolking en misschien ook regen. De middagtemperatuur komt uit rond 17°C. De wind neemt steeds verder af en is alleen in het noorden nog matig.

Morgenavond verdwijnt de meeste bewolking en wordt het overal droog. Er staat weinig wind. Alleen langs de Wadden staat een matige wind uit het westen. (Bron: KNMI)

Totaal aantal keren gelezen: 49 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen