Weerbericht Medemblik: het lijkt wel herfst

MEDEMBLIK – Vanochtend is het bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen en motregen. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. In het noordelijk kustgebied neemt de wind vanochtend tijdelijk af.

Vanmiddag is het bewolkt en kan het tijdelijk even droog worden, maar later in de middag bereikt een volgend regengebied het westen. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land matig tot vrij krachtig en op het IJsselmeer en aan de kust krachtig, windkracht 6. Aan de westkust kan de wind ook af en toe hard zijn, windkracht 7.

Vanavond is het bewolkt en trekt een regengebied van west naar oost over het land. In de loop van de avond wordt het in het westen weer droog, hoewel er dan nog wel een enkele bui kan voorkomen. De zuidwestenwind is vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordelijk kustgebied kan het later tijdelijk stormachtig waaien met windkracht 8 en komen zware windstoten voor van 75-90 km/uur.