Prima 1000 meter Janno Botman, maar de 1000 meter kanonnen zijn te sterk

HEERENVEEN – Een prima 1000 meter voor Janno Botman in een vreemd gelopen race. Zijn tegenstander Sergo Yoro leek eerst lichamelijke problemen te hebben, de scheidsrechter wilde zelfs dat zijn coach even naar hem toe kwam maar dat wimpelde Yoro weg, om daarna halverwege de eerste ronde met de punt van zijn schaats in het ijs te hakken waardoor hij ten val kwam en Janno Botman dus de race alleen moest rijden.

De tijd van Janno Botman, 1.08,90 is gewoon een hele goede tijd maar tegen de absolute kanonnen van de 1000 meter kan zelfs Janno Botman niets tegen inbrengen en eindigde op plek 7 .

Aftekende winnaar werd Hein Ottenspeer met 1.07,53 een absolute toptijd op een laaglandbaan en ruim voor Thomas Krol en Kjeld Nuis. Ottenspeer staat nu ook aan de leiding in het tussenklassement. Janno Botman staat 5e op 0,59 seconde.

Morgen staan de 2e 500 en 1000 meter weer op de kalender en dan is er ook een sterk lagedrukgebied boven Friesland aanwezig waardoor de tijd waarschijnlijk nog sneller gaan worden.