Weerbericht Medemblik: geleidelijk droger en minder wind

MEDEMBLIK – Vanochtend zijn er perioden met zon. In het noorden komt ook bewolking voor en nog een enkele bui. De wind komt uit het zuidwesten en neemt af naar matig, in de kustgebieden naar krachtig, windkracht 6. Vanmiddag zijn er flinke perioden met zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 14°C. De wind komt uit zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6.

Vanavond zijn er eerst brede opklaringen. Later in de avond neemt de bewolking in het westen toe. Het blijft droog. De wind komt uit een zuidelijke richting en is matig, in de kustgebieden krachtig, windkracht 6.

Komende nacht is er alleen in het noordwesten kans op regen, in de rest van het land blijft het droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 10°C. De wind komt uit het zuiden en is matig. Langs de kust staat een krachtige wind, in het noordelijke kustgebied is de wind eerst hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8. Daar zijn ook zware windstoten rond 75 km/u mogelijk.

Morgenochtend is er slechts af en toe zon en valt er plaatselijk lichte regen. De wind waait uit het zuiden en is matig boven land, krachtig aan zee, windkracht 6.

Morgenmiddag blijft het droog met soms zon. De middagtemperatuur komt uit op 15°C. De wind blijft uit het zuiden komen en is matig. Aan zee staat een vrij krachtige wind.

Morgenavond raakt het bewolkt en gaat het af en toe regenen. De zuidenwind is matig, langs de kust vrij krachtig. (Bron: KNMI)