Weerbericht Medemblik: eerst nog lokaal mist daarna zonnige perioden

MEDEMBLIK – Vanochtend begint op veel plaatsen met (dichte) mist. In de kustgebieden lost de mist snel op en schijnt de zon, landinwaarts kan het tot ver in de ochtend mistig blijven, hoewel ook daar de zon regionaal al doorbreekt. Aan zee en geleidelijk ook in het noorden waait de wind matig uit west tot noordwest, op andere plaatsen is er weinig wind.

Vanmiddag is er overal veel zon. In de loop van de middag drijft in het noorden bewolking vanaf zee binnen. Het blijft overal droog en de middagtemperatuur wordt 15 tot 18°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit het noordwesten.

Vanavond breidt de bewolking in het noorden zich langzaam naar het midden uit. In de zuidelijke helft van het land zijn er brede opklaringen en ontstaat er in de loop van de avond plaatselijk weer mist. Landinwaarts is er weinig wind, aan zee waait het matig uit noordelijke richtingen.

Komende nacht ontstaat vooral in het midden en zuiden op meerdere plaatsen mist. Het blijft droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4°C plaatselijk in het midden en oosten tot 10°C langs de kust. Er staat weinig wind.

Morgenochtend lost eventueel aanwezige mist op en is het op de meeste plaatsen zonnig. In het noordwestelijk kustgebied is de oostelijke wind matig. Elders is er weinig wind. Morgenmiddag schijnt de zon. Het blijft overal droog en de middagtemperatuur wordt 14 tot 16°C. De oostelijke wind is zwak tot matig.

Morgenavond zijn er opklaringen en is het droog. De wind is zuidoostelijk en zwak tot matig. (Bron: KNMI)