Weerbericht Medemblik 6 juni, regenachtige 2e pinksterdag

MEDEMBLIK – Vanochtend, tweede pinksterdag, is het nog niet afgelopen met het wisselvallige weer. Met uitzondering van enkele buien in het westen en noorden gaat de dag in het binnenland grotendeels droog van start met ook geregeld zonnige momenten. In de loop van de ochtend neemt vanuit het westen de kans op buien toe. Gepaard met een matige zuidwesten- tot westenwind zorgt dit voor lagere temperaturen vergeleken met zondag. Aan het einde van de ochtend is het in het zuiden en oosten hooguit 15 à 16 graden. 

Vanmiddag trekken buien grofweg van west naar oost over het land. Plaatselijk kan hierbij onweer voorkomen. Tijdens droge perioden tussen de buien door is het overwegend bewolkt en breekt de zon sporadisch door. Houd de regenradar in de gaten om te zien of de buien bij jou in de buurt overtrekken. Er waait een matige westenwind en hierdoor blijft het kwik aan de kust steken op een graad of 16. Langs de oostgrens blijft het langst droog en hier wordt het maximaal 20 graden.

Vanavond verlaten de buien ons land, maar bewolking blijft waarschijnlijk hardnekkig. Voor barbecueën in een T-shirt is het echt aan de frisse kant. Aan het begin van de avond is het op veel plaatsen al geen 15 graden meer. Na het pinksterweekend is van volop zomerweer geen sprake.

Bron: Weeronline.nl