Wederom verlies voor Strandvogels, nu tegen De Rijp.

ONDERDIJK – Waar het aan ligt zal wel altijd een geheim blijven, maar na de prima start van de vogels aan het begin van het seizoen is het snel minder gegaan en stapelen de verliespartijen zich op. De eerste punten moeten nog worden gepakt dit jaar. Het ligt zeker niet aan een gebrek aan inzet, de spelers van Strandvogels gaan er elke wedstrijd volle bak in en zijn zeker ook doelgericht. Alleen net dat laatste zetje om de winst te pakken ontbreekt.

Tegen De Rijp speelde Strandvogels een prima partij voetbal en vielen de doelpunten ook over en weer, helaas voor Strandvogels scoorde De Rijp twee doelpunten meer dan de vogels. Dat De Rijp een moeilijke tegenstander zou gaan worden bleek direct aan het begin van de wedstrijd toen de ploeg direct al een paar kansen kregen maar deze niet wisten te benutten. Bij zowel Strandvogels als bij De Rijp moest er al vroeg in de wedstrijd gewisseld worden, bij Strandvogels viel Jordy Weel geblesseerd uit.

Halverwege de eerste helft was het De Rijp die als eerste het doel wist te vinden, en dat was dan ook niet onverdiend en een paar minuten later was het weer De Rijp die deze keer om een penalty riepen wegens hands maar de verder prima fluitende scheidsrechter trapte daar niet in.

Tien voor het einde van de eerste helft dan eindelijk een kans voor Standvogels om gelijk te komen, helaas ging de kopbal van Twan Dekker over het doel en niet in het doel. Drie minuten later was het Strandvogels die om een strafschop vroegen wegens hands van een De Rijp speler, maar ook deze keer wuifde de scheidsrechter deze weg.

Vlam in de pan

Vlak voor de rust sloeg de vlam in de pan en kregen twee Strandvogels speler geel en één speler van De Rijp geel toen Tim Broersen de bal tegen een speler van De Rijp aan schoot die vlak daarvoor betrokken was bij een overtreding waarom een speler van De Rijp Broersen naar de grond duwde.

Theetijd.

Na de rust kreeg Strandvogels direct een grote kans toen Tim Broersen na een goed opgezette aanval deze niet goed afrondde door met een matige schot op het doel te schieten waar de keeper van De Rijp geen enkele moeite mee had. Maar dan toch eindelijk in de 69e minuut was het geluk aan de zijde van Strandvogels, Merlijn Weel nam een toegewezen vrij trap razend snel en schoot direct op het doel waardoor de keeper van De Rijp totaal verrast was en kansloos was en daarna de bal uit het net kon vissen. Eindelijk de vervelende 0 van het scorebord 1-1.

Maar 11 minuten later kon Strandvogels weer van vooraf aan beginnen toen de verdedigers van Strandvogels een steekje lieten vallen waardoor De Rijp de 1-2 konden maken. Nog geen minuut later was het raak aan de andere kant toen Strandvogels een penalty kregen waardoor Tim Broersen de keeper kansloos de verkeerde hoek liet in duiken, 2-2.

De laatste 10 minuten stond bol van de spanning want amper een minuut later wist De Rijp de stand weer op 2-3 te brengen toen Keeper Edwin Hoogland een bal wist te keren maar een speler van De Rijp de bal alsnog in het doel wist te krijgen 2-3, en 3 minuten later was het helemaal voorbij toen na een foutje van Niek Broersen De Rijp de stand op 2-4 wist te brengen en Strandvogels wederom een nederlaag wist toe brengen.

Op de foto: Twan Dekker was namens Strandvogels de eerste speler die in de 1e helft een kansje kreeg. De kopbal ging over het doel. (Foto: v.v. Strandvogels)