VVW met 2-0 onderuit tegen Always Forward

HOORN/WERVERSHOOF – Beide ploegen zijn uitgeschakeld voor de KNVB beker. Weliswaar VVW door een eersteklasser 3-0. Maar Always Forward door een middenmoter in de 4e klasse Alkmaarse Boys. 3-3. Na de 22e pingel was het pas raak. VVW moest wennen aan het fysieke spel van Always Forward. Yotti Papamelodias had zijn mannen goed geĆÆnstrueerd en zij moesten vooral Tommy de Weerd de spits van Always forward kort houden. Daardoor kregen de andere spelers in de punt van de aanval vrije kansen. Gelijk in het begin van de wedstrijd een mooie aanval op rechts via Jeffrey de Moel op Tommy de Weerd en die speelde de bal goed door echter Lucas laan miste richting en de bal ging naast.

Een verslag van verslaggever Bert Putters

In de 3e minuut een ongelukkige terugspeelbal van VVW op doelman Luuk Weel (ex Always Forward). Met had Jeffrey de Moel over het hoofd gezien. Hij maakte dankbaar gebruik van dit cadeautje en Luuk Weel had het nakijken. 1-0. Daarna waren er voor beide ploegen weinig uitgespeelde kansen. Al had het schot van Bart Glazenborg (VVW) meer verdiend. Zijn inzet werd keurig gestopt door Always Forward doelman Tristan Detmers. In de 30e minuut nog een mogelijkheid voor VVW. Net buiten het strafschopgebied een vrije schop voor VVW. Thijs Nugter nestelde zich achter de bal en zag zijn inzet keurig gestopt door Tristan Detmers. Thijs Schouten (VVW) moest met een blessure het veld verlaten. Lex Verlaat nam zijn plaats in.

Enige echte wapenfeit was de doelpoging van Joost Ruttenberg maar zijn inzet werd keurig gestopt door Luuk Weel. Opmerkelijk was het dat er in de gehele eerste helft een hoekschop werd gegeven. Na rust veel aanvallen van Always Forward, Al was de eerste kans voor VVW. De pass van Raymon Koning kwam niet aan bij een medespeler.  Joost Ruttenberg altijd heel snel haalde net de achterlijn niet. Zijn tweede poging bereikte Tommy de Weerd net niet. Een aanval opgezet door Clyde Limbach op Lucas Laan werd niet afgerond door Nick Bot Toch was het in de 59e minuut wel raak. Een geplaatste bal op Patrick Tap werd keurig verzilverd. 2-0.

Een inzet van Tommy de Weerd had ook beter verdiend, maar zijn inzet werd voor de lijn tegengehouden door een verdediger van VVW. Invaller Daimy Mac Donald had de 3, 4 en 5-0 op zijn schoenen. Hij schoot echter de bal niet binnen.

Ook een eventuele aansluiting werd door Rob Neuvel gemist. ā€œ Wij hebben goed partijgegeven en ook wel een kans gecreĆ«erdā€, zei trainer Papamelodias. ā€œ We hebben gewonnen van een mede kampioenskandidaatā€, erkende Egidio Oude Groen.

Dat VVSĀ“46 met 7-2 thuis won van Strandvogels, was geen leuke mededeling aan Oude Groen. ā€œStaan we 2e op doelsaldoā€.