Weerbericht Medemblik, wisselend bewolkt, morgen vrij onstuimig met zware windstoten

MEDEMBLIK – Vanochtend in het midden en oosten plaatselijk mist. Hiervoor geldt code geel. Dinsdag geldt in de kustprovincies code geel voor zware windstoten. Vanochtend komt eerst plaatselijk nog mist voor. In het zuidoosten is het bewolkt, het blijft vrijwel overal droog. Er staat weinig wind. Aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het zuiden tot zuidoosten.

Vanmiddag zijn er perioden met zon, vooral in het zuiden. Het blijft vrijwel overal droog. De maximumtemperaturen liggen tussen 16°C op de Wadden en plaatselijk 21°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoost. Vanavond zijn er brede opklaringen. Het blijft droog. De zuidoostenwind neemt toe naar matig, in het Waddengebied naar vrij krachtig.

Komende nacht trekt een gebied met regen noordoostwaarts. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 12°C plaatselijk in het noorden tot 16°C in het zuiden. De wind draait naar het zuidwesten en neemt in de loop van de nacht toe naar matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden mogelijk krachtig en aan het einde van de nacht mogelijk hard, kracht 6-7. Er kunnen aan het einde van de nacht windstoten voorkomen van 60-70 km/uur.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt en komen er vooral in het westen en noorden enkele buien voor. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig en in de kustgebieden krachtig, kracht 6, aan zee hard, mogelijk stormachtig, kracht 7 of 8. In de kustprovincies komen windstoten voor van 70-90 km/uur.
Morgenmiddag is het in het westen en noorden zwaar bewolkt, in het zuidoosten komen er zonnige perioden. In het westen en noordwesten komen enkele buien voor. De maximumtemperaturen liggen tussen 14°C op de Wadden en plaatselijk 17°C in het zuidoosten. De zuidwestelijke wind neemt langzaam af en is meest matig, lang de kust krachtig tot hard, kracht 6-7. Aan de kust kunnen windstoten voorkomen tot ongeveer 75 km/uur.

Morgenavond zijn er landinwaarts brede opklaringen. In de westelijke kustprovincies zijn er buien, mogelijk met onweer. De zuidwestelijke wind is meest matig, langs de kust nog krachtig tot hard, kracht 6-7. In het westelijk kustgebied komen windstoten voorkomen van ongeveer 75 km/uur. (Bron: KNMI)