Medemblik zet hoger beroep tegen voormalige beheerder Sport en Wellnescenter de Bloesem door

WOGNUM – Een lang slepende juridisch gevecht tussen de voormalige beheerder van het sportcentrum in Wognum en de gemeente Medemblik leek met de uitspraak van een lagere rechter voorbij te zijn, deze gaf de gemeente Medemblik gelijk waardoor de voormalige beheerder de openstaande schulden moest gaan betalen.

Lees ook: Beheerder De Bloesem moet betalen, rechtbank geeft gemeente Medemblik gelijk en laat nu beslag leggen

De voormalige beheerder moest het openstaande bedrag voldoen aan de gemeente Medemblik inclusief elke maand een voorschot voor de servicekosten tot aan het einde van de huur- en exploitatieovereenkomst, deze liep af op 31 oktober 2023 waarna het pand werd overgedragen aan de gemeente Medemblik, dit bleek in gebrekkige staat te zijn.

Op 4 december 2023 vond eer een mondelinge behandeling na aanbreng plaats, wat inhoudt dat de rechter vragen kan stellen en er nog een keertje gaat worden gekeken of de beide partijen onderling eruit kunnen komen. Na afloop dienen er dan stukken te worden ingeleverd enkel een dag voor de deadline voor het aanleveren van deze stukken vroeg de advocaat van de voormalige beheerder het hoger beroep in te trekken omdat de voormalige beheerder geen stuk kon aanbrengen met daarin de punten waarop in hoger beroep zou worden gegaan.

De gemeente Medemblik nam hier geen genoegen mee, zeker gezien de opleveringsschade die zij alsnog wilde gaan toevoegen aan het dossier en zijn in bezwaar gegaan tegen de intrekking van het hoger beroep. De rechter gaf de gemeente Medemblik gelijk en nu moet de gemeente Medemblik voor 27 maart 2023 de memorie van eisvermeerdering aanleveren bij de Gerechtshof om zo de servicekosten, de afrekening servicekosten 2022 en de oplevingsschade op de voormalige beheerder te kunnen verhalen.

De voormalige beheerder heeft volgens de gemeente Medemblik na mei 2023 geen voorschot servicekosten meer betaald waardoor de schuld nu is opgelopen tot € 327.367,- inclusief kosten en rente. De gerechtsdeurwaarder heeft in totaal € 117.449,- opgehaald door middel van bankbeslag en executoriale verkoop waardoor er nu nog een bedrag van € 209.918,- open staat. Daarnaast heeft de gemeente Medemblik ook schade geleden in verband met de gebrekkige oplevering. Deze kosten wil de gemeente Medemblik ook verhalen op de voormalige beheerder, de Sport- en Wellness De Bloesem B.V. die op dit moment niet meer actief is.

Niet in te vorderen

De gemeente Medemblik verwacht dat ondanks de uitspraken die gemeente Medemblik in het gelijk stelden, dat de openstaande vordering niet volledig meer te incasseren is. De gemeente Medemblik zal daarom in de jaarrekening 2023 een voorziening in verband met de verwachte oninbaarheid van de vordering op 31 december 2023 maken.