Beheerder De Bloesem moet betalen, rechtbank geeft gemeente Medemblik gelijk en laat nu beslag leggen

WOGNUM – Woensdag 22 februari 2023 is er vonnis gewezen door de kantonrechter. In het vonnis is de gemeente in haar gelijk gesteld. Wat inhoudt dat de huidige beheerder het openstaande bedrag dient te voldoen plus elke maand voorschot servicekosten dient te betalen. Op dinsdag 28 februari 2023 heeft de advocaat van de gemeente Medemblik sommatie (de debiteur nogmaals op zijn betaalverplichting wordt gewezen voordat het overgedragen wordt aan de deurwaarder) na vonnis verstuurd. Hierop is de beheerder niet ingegaan.

Op donderdag 23 maart 2023 heeft er een gesprek plaatsgevonden met de beheerder om tot afronding van dit dossier te komen. Beheerder heeft aangegeven niet conform vonnis te handelen waardoor de gemeente genoodzaakt is het vonnis te laten betekenen bij de gerechtsdeurwaarder. Wat inhoudt dat de deurwaarder met de gerechtelijke uitspraak de vordering kan binnenhalen door middel van bijvoorbeeld beslag te leggen op bankrekeningen of inboedel. De gerechtsdeurwaarder is actief bezig met het vonnis ten uitvoer laten leggen.

Op 1 mei jl. heeft de huidige beheerder hoger beroep aangetekend. Stukken hiervoor dienen nog door de beheerder aangeleverd te worden zodra bekent is wanneer de zitting zal plaatsvinden, wordt u hierover geïnformeerd. Dit houdt ook in dat er extra advocaatkosten gemaakt gaan worden, aangezien het geschil doorloopt, in de lente nota wordt een verzoek hiertoe opgenomen. Hoger beroep schorst niet de werkzaamheden van de deurwaarder, het vonnis is uitvoerbaar bij voorraad verklaard. Dat betekend dat het vonnis moet worden nagekomen, ook als daartegen nog hoger beroep mogelijk is en ook zolang de hoger beroep rechter nog geen uitspraak heeft gedaan.

De maandelijkse voorschot servicekosten worden nog steeds niet volledig betaald. Vanaf januari 2022 tot en met april 2023 heeft de huidige beheerder maandelijks 6.000 euro van het voorschot servicekosten (9.536,62 euro) betaald, voor de maand mei is er zelfs maar 3.000 euro betaald. Als beheerder aankomende maanden tot einde contract maandelijks 3000 euro betaald dan loopt de schuld op tot een totaalbedrag van 286.627,60 euro.

De gemeente Medemblik gaat ervan uit dat de activiteiten in MFA De Bloesem gewoon doorgaan

Loading