VVD Medemblik wil mogelijkheid om grafrechten in jaarlijkse termijnen te betalen

MEDEMBLIK – Elke 5/10/15 of 20 jaar moet er betaalt worden voor de graven waar familieleden in liggen. Maar in de huidige tijd is het voor veel inwoners van de gemeente Medemblik niet te doen om de grafrechten in 1 keer te betalen.

Tom Beerepoot vraagt het college of de gemeente Medemblik bereid is om deze betalingen niet in 1x voor de hele duur te betalen maar in jaarlijkse termijnen. Zo kost bijvoorbeeld een graf 21A op de begraafplaats in Andijk € 878,15 voor de duur van 5 jaar, terwijl een graf 22A op dezelfde begraafplaats in Andijk maar liefst € 966,08 euro kost voor 5 jaar. Een soort gelijk graf in Drechterland kost voor de duur van 5 jaar ‘slechts’ € 710,- . Beerepoot wil hier een reactie over van het college.

Een inwoonster van Andijk die het graf van haar oom en tante uit Venhuizen onderhoudt en graag levenslang op hun laatste rustplaats wil laten liggen de grafrechten wel betalen maar elke 5 jaar ruim 700 euro ophoesten is wel te doen maar toch veel geld. Drechterland heeft daarop de inwoonster van Andijk aangeboden om de grafrechten elk jaar te betalen.

Beerepoot wil nu van het college weten of dit maandelijkse termijnen zijn of elk jaarlijkse termijnen. En ook of dit mogelijk kan worden gemaakt in Medemblik. Mocht dit niet zo zijn dan overweegt Tom Beerepoot om hierover een motie in te dienen tijdens de raadsvergadering.