© Weerstation Medemblik
Share

Weerbericht Medemblik: veel wind en vanavond toenemende kans op (onweers)buien

MEDEMBLIK – Vanochtend is het bewolkt en valt er in het oosten eerst nog regen. Van het westen uit klaart het op. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land matig en aan de kust (vrij) krachtig.
Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt. Vooral in het oosten is er kans op een bui. De middagtemperatuur is ongeveer 9°C. Er staat een matige, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtige wind, kracht 5 tot 6, uit het zuidwesten.

Vanavond neemt de bewolking toe en trekken er buien vanuit het westen over het land. Hierbij is er kans op onweer, hagel en (zware) windstoten van landinwaarts 60-75 km/u, in het westen 75-90 km/u. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land matig, langs de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 6-7.

Morgennacht zijn er perioden met regen. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind komt uit het zuidwesten en is eerst matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. In de tweede helft van de nacht neemt de wind toe naar vrij krachtig tot krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer naar hard tot stormachtig, windkracht 7-8.

Morgenochtend is het bewolkt en valt er op veel plaatsen regen. In de tweede helft van de ochtend wordt het van het noordwesten uit op steeds meer plaatsen droog en kan de zon even doorbreken. De wind uit het zuidwesten is vrij krachtig tot krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, windkracht 7-8. Bovendien zijn er vooral in de noordwestelijke helft van het land zware windstoten mogelijk van ongeveer 75 km/u, langs de kust tot 90 km/u.

Morgenmiddag is het in het noorden en midden van het land droog en is de zon af en toe te zien. In het zuiden blijft het bewolkt en valt er af en toe nog regen. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Morgenavond neemt de bewolking weer toe. Eerst valt er alleen in het zuidoosten nog regen, later in de avond kan ook elders weer wat regen vallen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. (Bron: KNMI)

Totaal aantal keren gelezen: 78 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer