VVD Medemblik: ‘Niet eerder wegenoverdracht voor alle knelpunten zijn opgelost’

MEDEMBLIK – Het rapport over de Hoornseweg is voor de VVD in Medemblik voldoende aanleiding om op hun standpunt te blijven staan dat eerst alle knelpunten moeten worden opgelost voor er überhaupt kan worden overgegaan tot overdracht van de wegen van het Hoogheemraadschap naar de gemeente Medemblik.

Tom Beerepoot (VVD)

Tom Beerepoot (VVD) spant zich al langere tijd in om de problemen die de omwonenden van de Hoornseweg in Wognum ondervinden op de agenda te krijgen en wil dan ook dat Medemblik de overdracht moet opschorten.

Beerepoot ziet het liefst dat de probleemwegen niet meegaan in de overdracht naar de gemeente Medemblik.

In een reactie tegen deze website zegt Beerepoot: “Wij zijn heel blij met het extra onderzoek naar de mogelijkheden m.b.t. de Hoornseweg. M.b.t. de totale wegenoverdracht is dat wat anders. Wij zijn van mening dat wij de overname van onveilige wegen moeten opschorten tot ze veilig zijn en zullen daarvoor met een motie komen.

Lees ook: Furieuze Tom Beerepoot: “College, nog even en wij zitten met onveilige wegen in onze maag, het Hoogheemraadschap lacht in het vuistje”

Al jarenlang is de Hoornseweg een probleem onderwerp op de agenda van de gemeente Medemblik en ook al jaren zijn de omwonenden bezig om hier iets aan gedaan te krijgen. Nu op 1 januari de overdracht van de wegen van het Hoogheemraadschap naar de gemeente Medemblik vrijwel definitief is zullen de kosten die het oplossen van de problemen van de Hoornseweg ook bij de gemeente Medemblik komen te liggen en bij de overige 6 gemeenten die deels gaan meebetalen aan de wegen binnen de gemeente Medemblik.

Lees ook: Wegenoverdracht West-Friesland, 484 kilometer aan wegen naar de gemeenten in West-Friesland