Vrijwilligerspunt zoekt klussen gezocht voor NLdoet!

MEDEMBLIK – Heeft jouw maatschappelijke organisatie nog opruim-, schoonmaak-, opknap- en/of sorteerklussen liggen? Je weet wel, van die klussen waar je met je vrijwilligersteam maar niet aan toe komt? Laat ze dan nog even liggen, want op 15 maart is het NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dan gaan namelijk zo’n 700 leerlingen van Copernicus uit Hoorn, SG De Dijk uit Medemblik en Vonk uit Grootebroek klussen in West-Friesland aanpakken. Meld je klus aan bij Vrijwilligerspunt Westfriesland via mas@vrijwilligerspunt.com en wij zorgen ervoor dat de klussen door de leerlingen geklaard worden!

Wist je dat het geregeld voorkomt dat leerlingen na hun NLdoet-klus blijven hangen als vrijwilliger, omdat ze het werk en de organisatie zo leuk vinden? Des te meer reden dus om klussen aan te melden voor NLdoet op 15 maart! Een week eerder, op 8 maart, gaan leerlingen van het Oscar Romero uit Hoorn al aan de slag; een soort pre-NLdoet… Dus ook dan kunnen er volop klussen opgepakt worden!

Klussen

Het gaat om allerlei soorten klussen. Denk aan een muurtje schilderen, schoonmaken, sorteerklusjes, tuintje voorjaar-klaar maken en opruimwerkzaamheden. Maar het kan ook zijn dat jouw organisatie extra handjes kan gebruiken tijdens een spelletjesmiddag of high tea voor je cliënten of bewoners. In Cinema Oostereiland bijvoorbeeld werd vorig jaar door jongeren een ruimte leeggeruimd die dienst ging doen als vergader- en feestzaaltje. Ton van Rheenen, bedrijfsleider: “Het is veel kruip-door-sluip-door-werk en daarom zijn we vooral heel blij met deze jongeren, want onze vrijwilligers zijn gemiddeld 70, dus dat gaat wat minder soepel. En door hun hulp, kunnen we binnenkort de ruimte weer in gebruik nemen.

Bij Omring locatie Nicolaas in Lutjebroek trotseerden vier leerlingen vorig jaar de sneeuwbuien voor het schoonmaken en opleuken van de balkonnetjes van de bewoners. Vivian Geels van Omring: “Wat een harde werkers! Echte aanpakkers! We hebben een hele leuke dag gehad en de bewoners waren zo blij met het resultaat! De balkonnetjes zijn weer schoon en voorzien van bloemen en planten. Nu kunnen de bewoners weer lekker genieten van hun balkonnetje!

Meld je klus(sen) aan

Heb je ook een klus liggen? Meld deze dan bij ons aan! Jouw organisatie is ermee geholpen en voor de leerlingen biedt NLdoet een uitgelezen mogelijkheid om een maatschappelijke stage te doen en kennis te maken met vrijwilligerswerk. En, wellicht blijven de jongeren ook nog eens hangen als vrijwilliger!

Meer informatie? Bel 0229-216499, of stuur een mail naar mas@vrijwilligerspunt.com.