Medemblikse gaat de cel in voor verzonnen overval op Postnl auto.

MEDEMBLIK – De pakketbezorgster uit Medemblik werkzaam bij PostNL belde op 7 september 2022 de politie om te melden dat ze was beroofd. De 27-jarige J.V. zou tijdens haar dienst door twee mannen zijn gedwongen om in de laadruimte van haar bestelbus te gaan liggen terwijl de bus werd leeggehaald.

De politie kwam er na uitgebreid onderzoek achter dat de overval nooit had plaatsgevonden.

De bezorgster bleek het voorval in scène te hebben gezet met haar oom J.V. (46) en de 40-jarige D.R.

Lees ook: Tiental Quookers gestolen bij beroving pakketbezorger uit Medemblik

Afgelopen 9 januari werd het drietal in Alkmaar berecht, en dinsdag sprak de rechtbank haar vonnis uit.

Lees ook: Nichtje en oom zetten overval op bezorgbus in scène in Geestmerambacht

Samen met haar oom reed V. op 7 september met haar bus naar het huis van D.R. in Sint Pancras. Daar laadden ze samen de pakketten uit, met de intentie om de gestolen spullen te verkopen. Vervolgens reed V. zelf naar Geestmerambacht, en belde de politie. PostNL vorderde een schadevergoeding van ruim 11.000 euro.

Deze werd door de rechtbank niet ontvankelijk verklaard.

De rechtbank veroordeelde de drie verdachten tot dezelfde straf. Ze krijgen 120 dagen gevangenisstraf en 80 uur werkstraf. Dit is gelijk aan de eis van het openbaar ministerie. Van de gevangenisstraf is een groot deel voorwaardelijk. De tijd dat ze al in voorarrest hebben gezeten is het enige onvoorwaardelijke deel.

Voor D.R. kwam daar nog een extra 100 uur taakstraf bovenop. Hij werd twee weken geleden namelijk ook berecht voor een aantal andere diefstallen waar hij bij betrokken was.