Voormalige gemeenteraad Wervershoof vond eigen postcode Onderdijk niet nodig

ONDERDIJK – In 1979 heeft de toenmalige gemeenteraad van Wervershoof besloten dat Onderdijk geen eigen postcode zou gaan krijgen maar gewoon als ‘woonwijk’ van Wervershoof verder door het leven zou gaan.

In 2011 is op verzoek van Piet Mosch van GemeenteBelangen onderzoek hoe het nu allemaal in elkaar stak, en daar kwam dus uit naar voren dat Wervershoof het niet nodig vond om Onderdijk haar eigen postcode te geven.

Lees ook: Onderdijkers willen Onderdijkers zijn en geen Wervershovers

Na de fusie heeft de politiek uitgesproken dat Onderdijk altijd als kern zou worden behandeld en heeft Onderdijk ook weer een “blauw bord” gekregen. Maar dat besluit van 1979 is niet teruggedraaid. Dat zou (technisch) ook heel veel kosten met zich meegebracht hebben. Iedereen, dus ook alle bedrijven, zouden moeten worden “verhuisd” in allerlei systemen vanwege een nieuwe postcode.

2 gedachten over “Voormalige gemeenteraad Wervershoof vond eigen postcode Onderdijk niet nodig

  1. Dat was inderdaad de reden dat dit niet verder veranderd kon worden,. Maar het blauwe bord is er gekomen, voorstel door de raad aangenomen ondanks een betoog van toenmalig CDA wethouder Gutter dat dit toch echt niet kon… Toen het besluit eenmaal bij meerderheid genomen was, stonden ze er in no time en maakte Gutter van de bedreiging een kans door er zelf triomfantelijk mee op de foto te gaan in de krant! (2014)

  2. Ik heb geen toestemming gegeven voor het plaatsen van dit bericht wat een antwoord was op een opmerking van een derde. Ik ben er ook van overtuigd dat de toenmalige gemeenteraad van Wervershoof de consequenties van dit besluit absoluut niet kon overzien. Digitalisering is in een mega versnelling geraakt. Dat er zoveel systemen aan basisregistraties zouden worden gekoppeld was toen nog helemaal niet bekend. Er waren nog niet eens mobiele telefoons………..In 1979 was dit waarschijnlijk een goede/praktische oplossing. Mijn verhaal was gebaseerd op het ontstaan van hoe het kon gebeuren en niet op vingerwijzing naar een (eventuele) schuldige!

Reacties zijn gesloten.