Onderdijkers willen Onderdijkers zijn en geen Wervershovers

ONDERDIJK – Het zit veel inwoners van Onderdijk toch wel dwars dat ze na de fusie met Medemblik nog steeds Wervershoof worden genoemd en niet Onderdijk. Sinds de fusie met Medemblik bestaat de gemeente Wervershoof niet meer en is Onderdijk een kern binnen de gemeente Medemblik.

Maar bij wat voor evenement ook in Onderdijk, steevast wordt het evenement gehouden in Wervershoof en niet in Onderdijk. Markten op het Nesbos, evenementen op de Vliet, het maakt niet uit, Wervershoof wordt als plaats genoemd.

Ander voorbeeld is de Vlietlanden waar de inwoners als Wervershovers worden gezien, dat is dus fout, het zijn dus gewoon Onderdijkers.  Dat de postcode die van Wervershoof heeft mag de pret niet drukken,

‘We benne gewoon Onderdoikers’. 

Anneke van der Geest (MORGEN!) is in 2018 al eens opheldering gaan vragen bij het college hoe het nu zit, waarna in een reactie burgemeester Frank Streng liet weten dat de gemeente Medemblik bij activiteiten in en om Onderdijk kern Onderdijk noemt en niet Wervershoof, de gemeente zoudit ook kenbaar gaan maken naar bijvoorbeeld het Recreatieschap Westfriesland als beheerder van het Nesbos.

Maar nog steeds wordt Onderdijk gezien als onderdeel van Wervershoof, iets dat menig inwoner van Onderdijk tegen de borst stuit, en gewoon als Onderdijker willen worden gezien en dat de kern Onderdijk een heuze kern van de gemeente Medemblik wordt en niet langer een aanhangsel van Wervershoof.

3 gedachten over “Onderdijkers willen Onderdijkers zijn en geen Wervershovers

  1. Ook weer zo’n lijk uit de Wervershoofse kast, Onderdijk dezelfde postcode geven als Wervershoof waardoor Onderdijk nu niet een eigen kern binnen de gemeente Medemblik kan zijn. Wat voor lijken zullen er nog meer uit die kast komen.

  2. Wat een onzin dit zeg!
    Mensen ga je toch druk maken om belangrijke zaken, stelletjes zeikerds….

Reacties zijn gesloten.