Share

Voor de tweede dag op rij een machtige zeearend gezien op de Vooroever Wervershoof

WERVERSHOOF – In 2020 en in 2021 werd de grootste roofvogel die Nederland rijk is al eens gespot op het Vooroever bij Wervershoof en Andijk en afgelopen weekend en maandag bezocht wederom een zeearend de Vooroever bij Wervershoof.

Of de roofvogel op zoek is naar een plekje om zich te vestigen of gewoon een tussenstop maakte is niet duidelijk. Zeearenden nestelen nog niet in Noord-Holland maar wel aan de overkant van het IJsselmeer in het Zwarte Water van waar uit zij dagelijks richting de Wadden- en Noordzee vliegen om te jagen.

Mocht de vogel wel besluiten om zich te gaan vestigen in West-Friesland dan zijn wij hier weer een beschermde vogel rijker.. Hou er dus rekening mee dat het verstoren of verjagen van de vogel verboden is, maar ook dat het wilde dieren zijn die in staat zijn om ook een mens zwaar te verwonden met de poten en de snavel.

Video van de zeearend gemaakt door Linda De Boer  uit Onderdijk

Totaal aantal keren gelezen: 137 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 10 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen